Plănuiți o vacanță în Bulgaria ? O alegere bună, deoarece destinația de vacanță de la Marea Neagră este perfectă pentru fiecare turist! Puteți merge la frumoasele plaje pentru a va relaxa la soare. Sunny Beach și Nisipurile de Aur sunt printre cele mai populare statiuni pentru o vacanță pe plajă, precum și pentru petreceri de neuitat.

Localizare Bulgaria

Locație: sud-estul Europei, în estul Peninsulei Balcanice de pe Marea Neagră, cu granițe cu România, Serbia, Macedonia, Grecia și Turcia

  Bulgaria, țara din sud-estul Europei, devine din ce în ce mai populară. Peste 400 de kilometri de coastă oferă locul perfect pentru o vacanță relaxantă pe plajăȚara din nord-estul Peninsulei Balcanice este una dintre destinațiile turistice de top de la Marea Neagră.Statiunile situate de-a lungul coastei ,conving turisti printr-un nisip fin și printr-o infrastructură turistică moderna. Peste 7,5 milioane de oameni trăiesc în Bulgaria - majoritatea în orașele mai mari, cum ar fi Sofia, Varna și Burgas. Marea majoritate își câștigă existența în sectorul serviciilor de turism. Caracteristicile distinctive ale mentalității bulgare sunt mândria, bunătatea inimii și pofta de viață. Bulgarii sunt pasionați de menținerea tradițiilor, exprimându-le în dansuri și cântări ,recunoscute în timpul multor festivaluri folclorice. Bulgarii își prezintă cu mandrie costumele cu ocazia sărbătorilor religioase, în special în regiunile rurale.

Continent: Europa

Capitală: Sofia-1,2 milioane de locuitori (începând cu 2015)

Limba oficiale: bulgară

Populație: 7,1 milioane (începând din 2016)

Monedă: leva (1 leva = 2,4 ron aprox)

Membru al Uniunii Europene și NATO

Patru aeroporturi internaționale: Sofia, Burgas, Varna și Plovdiv

Cele mai importante statiuni de pe litoralul bulgaresc

  Multe din plajele Bulgariei au primit premiul de “blue flag” inca inainte de anul 2000. “Blue Flag” este o distinctie oferita pe anumite criterii ecologice, organizata de catre o fundatie non-profit de educare pe problemele mediului.

Nisipurile de aur

  Plaja aurie lungă de 3,5 kilometri își datorează numele nisipului auriu strălucitor, care vă invită să vă relaxați. Este situat în vestul țării in apropiere de orașul Varna. Alte stațiuni de vacanță populare sunt Sf Constantin si Elena, Kranevo și Albena. Stațiunea de pe litoral Nisipurile de Aur, este una dintre cele mai appreciate destinatie din Bulgaria, unde se gasesc o multitudine de discoteci, baruri și restaurante. De asemenea pe plaja se pot face activități nautice sau safari cu jeep în natura intactă a Bulgariei.Parcul acvatic „Aquapolis” este o destinație populară și, de asemenea, cel mai mare parc acvatic din Bulgaria. Numeroase tobogane și piscine promit distracție pentru tineri și bătrâni.

Sunny Beach

Sunny Beach este situat în sudul Mării Negre, la 30 de kilometri nord de Burgas. Este cea mai renumită stațiune de pe litoral din Bulgaria. Plaja se intinde pe 7 kilometri și este cea mai lungă de pe coasta bulgară a Mării Negre.Sunny Beach este cunoscută ca „sora mai mică” a statiuni Nisipurile de Aur. Pe lângă un număr mare de discoteci și baruri pentru turiștii de petrecere, veți găsi aici și familii care își petrec vacanța de vară în Bulgaria.Restaurantele și barurile frumoase cu muzică live vă invită să zăboviți pe promenada de pe plajă. Cei care iubesc specialitățile locale ar trebui să viziteze cu siguranță piața săptămânală din Kableshkovo. Aici puteți cumpăra produse regionale, si va puteti face o idee asupra vieții cotidiene bulgare.

Sveti Vlas

In partea de sud a Capului Emine, o altă plajă de vis din Bulgaria vă așteaptă cu o plaje de vis,Sveti Vlas. Statiunea mica și confortabila a existat încă din secolul al II-lea î.Hr. Chr. Și este, prin urmare, din punct de vedere istoric, o destinație interesantă pentru vacanță. În vecinătatea minunatei plaje există periodic prezentări de modă și întâlniri cu mașini clasice, pe care le puteți vizita ocazional. În plus, Sunny Beach este la 2 pasi de Sveti Vlas

Nessebar

Nessebar este un adevărat magnet pentru vizitatorii din întreaga lume. Explorează orașul vechi, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, care este conectat la noul oraș Nessebar printr-un baraj lung de 400 de metri. 42 de biserici magnifice, un zid vechi de cetate, precum și case antice și străzi înguste de pietra sunt încă martori ai unui trecut incitant.

Burgas

Burgas, în estul țării, este un oraș plin de viață, înconjurat de lacuri și de golful pitoresc al Mării Negre. Plimbați-vă prin orașul istoric și faceți o pauză într-una dintre numeroasele cafenele. Vă puteți relaxa in zona verde din Grădina Mării, parcul orașului, într-una dintre băile calde de minerale sau pe plaja din Burgas.

Balcic: reședința de vară a reginei Maria

Se spune că a fost fermecată de natură. Atât de mult încât a decis să își construiască reședința de vară în Balcic, între mare și coastă. Vorbim despre regina  Maria  Alexandra Victoria, o nepoată a reginei britanice Victoria. În acea perioadă, porțiunea de coastă de-a lungul Mării Negre aparținea României. Mulți nobili și artiști români s-au stabilit în zonă. Grădina botanică impresionează mult mai mult decât vila regală. Cu cascadele, podoabele leilor, cărări șerpuite și scări din piatră albă, amintește de un paradis fermecat.

Infrastructura si mijloace de transport

   Rețeaua rutieră este relativ bine dezvoltată. Cu toate acestea, în afară de rutele principale, este încă nevoie de modernizare. Conduceți cu atenție pe aceste rute. Puteti ajunge cu masina in toate atracțiile Bulgariei, cum ar fi orașul vechi Nessebar sau Pădurea de Piatră de lângă Varna. Lumina de zi este necesară și pe străzile Bulgariei. Limita de viteză este de 50 km / h în orase și 90 km / h în exterior. Puteți conduce cu 120 km / h pe autostrăzi. Plimbările cu autobuzul sunt ieftine. Există legături bune între orașele mari și cele mici.

Solicita oferta